• Categorieën

Nieuws vanuit Stomydo

Blijf via deze pagina op de hoogte van de laatste nieuwtjes en lees nu ook persoonlijke verhalen van stomadragers in de blogs!

Stomadouche vereenvoudigt leven van stomadrager

Stomydo uit Reuver heeft twee medische hulpmiddelen voor de stomazorg ontwikkeld, te weten de Stomydo stomadouche en de plakverwarmer. Innovatieve producten waar minimaal 30% van alle stomadragers hun voordeel mee kunnen doen. Zorgverzekeraars CZ en VGZ willen de stomadouche in 2018 in de zorgverzekeringswet laten opnemen. Een grote groep klanten van deze zorgverzekeraars testen momenteel de stomadouche. LIOF ondersteunt Stomydo met een lening. Dit geld wordt ingezet voor een opschaling van de productie en verder wetenschappelijk onderzoek.

Stomadag Leiden

Dit jaar organiseert de Stomavereniging weer drie dagen voor stomadragers, partners en naasten. De eerste stomadag van 2018 zal plaatsvinden op zaterdag 10 maart in het LUMC in Leiden.

Het thema van deze stomadag is Positieve Gezondheid waarbij het draait om veerkracht en eigen regie. Positieve Gezondheid focust op veerkracht en datgene wat het leven betekenisvol maakt in plaats van enkel “niet ziek zijn”. U kunt deze dag diverse workshops bijwonen en de stomamarkt bezoeken waar wij van Stomydo ook aanwezig zullen zijn.

Meer informatie over deze dag kunt u vinden op de website van de Stomavereniging

Volgende week vieren wij carnaval!

Volgende week maandag tot en met woensdag 14 februari vieren wij carnaval!

Vanaf donderdag kunt u ons weer bereiken of laat alvast een bericht achter via het contactformulier.

Feestelijke opening Bravis DigiTuin

Je hoort er steeds meer over, e-health maar wat is het nu eigenlijk?                                                                          In de week van 22 t/m 26 januari is de landelijke e-health week (https://ehealthweek.net/) waarin door het hele land vele activiteiten georganiseerd worden om hier aandacht aan te geven.

Bravis DigiTuin in Roosendaal

Het Bravis Ziekenhuis opent daarom op vrijdag 26 januari de DigiTuin op de locatie Roosendaal. Hier zullen (digitale) innovaties in de zorg gepresenteerd worden. Ook wij zullen aanwezig zijn bij deze opening en laten daar onze stomadouche en plakverwarmer zien. Na deze feestelijke opening is de DigiTuin dagelijks (m.u.v. vrijdag) te bezoeken in het Bravis ziekenhuis Roosendaal.

Naar aanleiding van de opening plaatste BN de Stem het volgende artikel waarin ook Stomydo vermeld wordt. BN de stem artikel – opening Bravis Digituin

Prettige feestdagen en een gelukkig 2018!

Na een aantal mooie hoogtepunten in het afgelopen jaar is 2017 alweer bijna ten einde. Wij waarderen jullie steun en de stemmen die jullie massaal gaven, waardoor wij o.a. de Zilveren Zinnige Zorg Award van VGZ wonnen. Bedankt daarvoor!

Vanwege de feestdagen zijn wij gesloten van 23 december tot en met 2 januari. In het nieuwe jaar helpen wij u graag vanaf 3 januari weer.

Wij wensen u en uw familie fijne feestdagen & een mooi en liefdevol 2018!

Stomydo in het Huis van Morgen

Zo lang mogelijk gezond blijven, zelfstandig wonen en participeren in de maatschappij, dat wil iedereen. Maar wat kun je doen om dit te realiseren? In het Huis van Morgen worden nieuwe zorgproducten en diensten getoond die hierbij kunnen helpen. Het laat zien hoe mensen bewuster kunnen omgaan met hun gezondheid en hoe zelfstandig te blijven wonen. Preventie en zelfzorg staan dan ook centraal in het Huis van Morgen.

Via de website www.huis-van-morgen.nl/gezondheid zijn vele hulpmiddelen te zien waaronder sinds kort ook de stomadouche en plakverwarmer. Ga gerust ook eens langs in de Huis van Morgen winkel in Roosendaal en ontdek de diverse zorginnovaties die te zien zijn.

Distributeur Stomydo hulpmiddelen in Mexico

Vandaag hebben wij een leuke ontmoeting gehad met onze Mexicaanse distributeur Medical Recovery.

Medical Recovery zal de Stomydo hulpmiddelen; de stomadouche en plakverwarmer gaan vertegenwoordigen in Mexico en deze nieuwe manier van stomaverzorging beschikbaar maken voor stomadragers in Mexico.

Inloopochtend Ziekenhuis Gelderse Vallei

Op woensdag 15 november organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede weer een inloopochtend voor stomadragers en partners…

VLAS congres België

Op dinsdag 7 november stonden wij op het jaarlijkse VLAS congres voor (stoma)verpleegkundigen in Heist op den Berg. Hier spraken wij vele (stoma)verpleegkundigen die wij kennis lieten maken met onze stomadouche en plakverwarmer.

Stomacongres V&VN 31 oktober

Dinsdag 31 oktober vond weer het jaarlijkse V&VN stomaverpleegkundigen congres plaats met deze keer het thema “Stomazorg 2020; veranderingen ze zijn er!”. Samen met ervaringsdeskundige Miranda waren wij hier aanwezig en spraken we vele (stoma)verpleegkundigen.

Bijeenkomst Provincie Limburg

Samen met de zeven andere Limburgse MKB bedrijven die in de MKB innovatie top 100 van 2017 staan, werden we door de Provincie Limburg uitgenodigd voor een bijeenkomst.

Jubileumdag 50 jaar Stomavereniging

Vanwege haar 50 jarig jubileum organiseerde de Stomavereniging op 23 september een jubileumdag. In de Rijtuigenloods kwamen maar liefst 750 leden samen om dit te vieren.

Stomydo in halve finale van de Accenture Innovation Awards

Wij zijn met de stomadouche genomineerd voor de Accenture Innovation Award in de categorie Health en Wellbeing. Daarom moesten we op 25 september pitchen in de halve finale!

Stomydo in MKB innovatie top 100 

Trots vertelden wij jullie eerder al dat we bij de laatste 100 genomineerden voor de MKB innovatie top 100 horen. Een jury heeft de exacte noteringen bepaald en dit werd tijdens een spannende uitreikingsavond bekend gemaakt…

De Stoma Zorgwijzer bestaat dit jaar 5 jaar. 

Een mooie mijlpaal en ook een goed moment om te stoppen. Er is de afgelopen jaren veel bereikt, samen met de ziekenhuizen. Nu is het tijd voor de Stomavereniging om zich op andere projecten te richten. Een belangrijk speerpunt de komende jaren wordt het verbeteren van de stomazorg die wordt geleverd wanneer mensen thuis leren leven met hun stoma.

De Stomavereniging toetst ziekenhuizen sinds 2012 aan de normen voor goede stomazorg en maakt informatie hierover zichtbaar op www.stomazorgwijzer.nl Ieder jaar zijn de normen aangescherpt, om de kwaliteit van de stomazorg verder te verbeteren. Met effect. Ondanks bezuinigingen in de zorg, is er in 5 jaar tijd veel verbeterd en daar zijn we trots op.

Artikel Puik lokaal

In de derde uitgave van het nieuwe online magazine puik lokaal een leuk stuk over Stomydo en de nominatie voor de Accenture Innovation Awards!

Stomydo is door naar de halve finale van de Accenture Innovation Awards!

Op 25 september mogen wij samen met negen andere innovaties pitchen voor de jury om kans te maken op de Accenture innovation Award in de categorie Health en Wellbeing. De jury zal daarna bepalen welke vijf innovaties door zullen gaan naar de finale.

Naast deze award is er ook een publieksprijs, help ons deze prijs te winnen door te stemmen via onderstaande link: https://innovation-awards.nl/innovation/stomydo-stomashower/

Stomydo stomadouche genomineerd voor Accenture Innovation Award 

De Stomydo stomadouche maakt nu ook kans op de Accenture Innovation Award in de categorie Health & wellbeing. Help ons de publieksprijs te winnen en stem op de stomadouche!

Jubileumdag Stomavereniging – zaterdag 23 september 

Vanwege het 50 jarig jubileum organiseert de stomavereniging dit jaar een speciale jubileumdag. Deze dag vindt op zaterdag 23 september plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Op deze bijzondere locatie wordt samen met de leden van de stomavereniging dit bijzondere jaar gevierd.

Gastspreker Theo (60): “Enige tijd geleden kreeg ik de mogelijkheid om de stomadouche uit te proberen. Misschien om mijn negatieve gedachte erover te bevestigen, misschien om mezelf van het tegendeel te overtuigen, ik besloot in elk geval de stomadouche te gaan proberen.”

In deze persoonlijke blog weer een gastspreker aan het woord. Deze keer Theo de Vlieger (60). Theo heeft een blijvend ileostoma en daarbij een linkszijdige volledige verlamming. Hij had al vaker gehoord van de stomadouche maar stond hier zeer sceptisch tegenover. Toch heeft hij de stap gezet de stomadouche te proberen…

Stomydo genomineerd voor MKB innovatie top 100

Jaarlijks selecteert de Kamer van Koophandel een top 100 van de meest innovatieve bedrijven van dat jaar. Op 27 juni werd tijdens de bekendmaking ook Stomydo aangekondigd als genomineerde voor deze MKB innovatie top 100!
Een panel van innovatie experts selecteerde de bedrijven aan de hand van de impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. In september zal een jury de exacte noteringen bepalen van deze top 100 en weten we op welke plek Stomydo eindigt.
www.mkbinnovatietop100.nl – innovatieve stomadouche

Stomydo stomadouche wint Zilveren Zinnige Zorg Award van VGZ

Wat was het een leuke avond en mooie erkenning voor ons bij Stomydo om vorige week de Zilveren Zinnige Zorg Award te winnen!

Met zijn allen waren wij aanwezig tijdens deze finaleavond. Na een spannende bekendmaking van de publieksstemmen en daarna de pitch van Peter Cox, was het wachten op de uitslag. Na lang beraden kwam de jury met hun oordeel en won de Stomydo stomadouche de Zilveren Zinnige Zorg Award.

Bekijk nu de aftermovie van deze avond en geniet nog even met ons na.
Bekijk hier de video!

Zilver met een gouden randje

“We hebben tot op het laatste moment gediscussieerd. De tweede plaats is voor de Stomydo stomadouche”, dat waren de woorden van Ab Klink. Raad van bestuur VGZ en voormalig Minister van Volksgezondheid en Sport.
Voor ons was de avond al geslaagd. Van de honderd inzendingen eindigden wij bij de laatste drie. Mede dankzij uw stem. De voorbije weken waren hectisch, spannend, een droom. We werden overrompeld door de reacties en zagen op ons sociale netwerk een explosie van ‘vind ik leuk’ en reacties. Onze berichten op Facebook en Twitter, over de Zinnige Zorg Award, werden massaal gedeeld. Beter nog, er werd massaal gestemd. Daarvoor zijn wij jullie enorm dankbaar!
Gisterenavond was het dan zover…

Artikel 1Lokaal – Nominatie voor stomadouche

nominatievoorstomadouche-1lokaal

Stomydo stomadouche als enige Limburgse zorgvernieuwing genomineerd voor de Zinnige Zorg Award van VGZ

Voor de Zinnige Zorg Award nomineerde VGZ tien zorgvernieuwingen die positief bijdragen aan de zorg voor patiënten en daarbij de kosten helpen verlagen. Dit jaar wordt voor de tweede keer de Zinnige Zorg Award uitgereikt door zorgverzekeraar VGZ. Welke zorgvernieuwing krijgt de meeste stemmen dit jaar? Stemmen kan via www.zinnigezorgaward.nl van 15 mei t/m 4 juni.

Artikel in weekkrant 1Lokaal – CZ test Limburgse stomadouche

CZ en MediReva (specialist in medische hulpmiddelen) zijn samen met ons gestart aan een pilot met de stomadouche. In de weekkrant 1Lokaal uitgebreid aandacht voor de Stomydo stomadouche en deze pilot i.s.m. CZ en MediReva.
Klik op de afbeelding om het artikel uit 1Lokaal te lezen.

Inloopochtend Gelderse Vallei Ede

Op woensdag 17 mei organiseert Ziekenhuis de Gelderse Vallei een inloopochtend. Deze inloopochtend is bedoeld voor stomadragers en partners.

Diverse fabrikanten waaronder wij van Stomydo, stomaverpleegkundigen een diëtiste en fysiotherapeut zijn aanwezig tijdens deze ochtend in het Auditorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Vanwege Koningsdag zijn wij donderdag 27 en vrijdag 28 april gesloten.

Vanaf 1 mei zijn wij weer gewoon bereikbaar op telefoonnummer 077-3031540 en via e-mail op info@stomydo.com.

Gastspreker Kelly (20): “Ik zou niet meer anders willen!”

In onze blogs komt er regelmatig een gastspreker aan het woord. Deze keer Kelly Beckers (20). Kelly had al haar hele leven last van buikpijn en had maar een keer in de twee weken ontlasting. Op een gegeven moment, vijf jaar geleden, kon ze niet meer eten. Toen was het reden voor verder onderzoek…

Stomydo stomadouche genomineerd voor Zinnige Zorg Award

De Stomydo stomadouche is genomineerd voor de Zinnige Zorg Award van VGZ. Deze Award is bedoeld voor producten of diensten die de zorg voor patiënten verbeteren tegen lagere kosten.
De stomadouche past hier perfect bij omdat stomadragers zich hiermee op een eenvoudige en prettige manier kunnen verzorgen. Daarnaast geeft het stomadragers meer zelfvertrouwen, zodat men weer naar buiten durft, geen last heeft van jeuk of irritaties of bang is een lekkage te krijgen. Wanneer de huid in goede conditie is zal men minder materialen en accessoires nodig hebben voor de verzorging van het stoma en de huid. Dit is beter voor de stomadrager maar ook voor de kosten die deze materialen met zich meebrengen. Iedereen moet zich prettig kunnen voelen en doen wat hij/zij leuk vindt en daar kan de stomadouche een positieve bijdrage aan leveren.
Vanwege deze nominatie is er een video opgenomen waarin Peter Cox (directeur/eigenaar) en Kelly Beckers (stomadraagster) vertellen over de stomadouche. Vanaf 15 mei kan er via www.zinnigezorgaward.nl op de Stomydo stomadouche gestemd worden!

Health missie naar het Verenigd Koninkrijk

Samen met tien andere innovatieve bedrijven actief binnen de gezondheidszorg, was Stomydo aanwezig tijdens de Health missie naar het VK. Nena ontmoette op de ambassade in Londen Laura van Stomalicious https://stomalicious.wordpress.com/ Laura blogt over haar leven met een stoma en de dagelijkse dingen waar zij mee te maken krijgt.
Daarnaast waren er diverse ontmoetingen met interessante bedrijven en mensen en kijken wij terug op een zeer geslaagde missie.

27 & 28 februari vieren wij carnaval!

Vanwege de carnaval hier in het Zuiden zijn wij maandag 27 en dinsdag 28 februari gesloten.

Vanaf woensdag 1 maart kunt u ons weer bereiken, maar e-mailen kan altijd naar info@stomydo.com of laat een bericht achter via het contactformulier.

Gastspreker Ciska (50): “Het ging toen ineens heel snel…” 

In onze blogs komt er regelmatig een gastspreker aan het woord. Deze keer Ciska Trip (50). Langzaam merkte Ciska dat er iets veranderde in haar stoelgang. Ze heeft toen zelf geprobeerd om de ontlasting weer onder controle te krijgen door onder andere goed op haar voeding te letten, maar dit hielp allemaal niet. Op een gegeven moment zat er bloed bij de ontlasting. Dat was voor Ciska reden genoeg om naar de huisarts te gaan. Vanaf toen ging alles heel snel…

Stomydo stomadouche te zien op L1

Nena van Stomydo was ook aanwezig tijdens de opening van de expositie “Showroom Limburg”. Zij werd hier geïnterviewd over de stomadouche door L1 tv en radio. Terugkijken kan via: https://l1.nl/l1-kijkt-bij-limburgse-creativiteit-in-50-designs-126732/

Gastspreker Marij (67): “Ik blijf graag overal heen gaan, ook al is dat vaak niet fijn vanwege de vele lekkages die ik heb. Maar thuis zitten, daar heb je niks aan.”

In onze blogs komt er regelmatig een gastspreker aan het woord. Deze keer Marij Bongers (67). Marij had al langere tijd last van verstoppingen waardoor het nodig was te gaan irrigeren (darmspoelen). In eerste instantie hielp dit goed maar al snel was het toch nodig een Malone stoma aan te leggen zodat ze de darm een keer per dag kon spoelen. Dit hielp tijdelijk om de darm goed te legen. Maar na een zware hernia operatie en een gebroken schouder met daarbij medicatie, werkte het spoelen niet meer en stopte de darm helemaal met werken.

Stomydo stomadouche in Cube Design Museum Kerkrade

In het Cube design museum zal van 16 februari tot en met 7 mei 2017 de Stomydo stomadouche te zien zijn in de expositie “Showroom Limburg”.

Stomydo; klaar om de wereld te veroveren. 

In het allereerste magazine van EvoFenedex vertellen Peter en Nena in een interview over de exportambities van Stomydo.

Kelly over het leven met een stoma in de bijlage Maag, darm&lever van de Telegraaf en op mijn-lichaam.com

Krijg je binnenkort een stoma? Kelly (19) heeft er sinds tweeënhalf jaar eentje. Het weerhoudt haar er niet van om van het leven te genieten.

Feestdagen

Vanwege de feestdagen zijn wij gesloten van 23 december tot en met 1 januari. Vanaf 2 januari staan wij weer klaar voor u van 8.30-17.00 uur op maandag t/m vrijdag.

Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2017!

Het Stomydo Team

Bedrijvenmarkt St. Antonius academie

Woensdag 30 november waren wij samen met ervaringsdeskundige Kelly aanwezig tijdens de bedrijvenmarkt op de St. Antonius Academie in Utrecht.

Stomydo op het VLAS congres

Op donderdag 17 november heeft het jaarlijkse stoma VLAS congres voor stomaverpleegkundigen plaatsgevonden in Heist-op-den-berg (België).

Inloopochtend Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede
Op 16 november was er speciaal voor stomadragers een inloopochtend in ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.

Update Stoma Zorgwijzer van de Stomavereniging -Leven en functioneren stomadrager centraal bij keuze hulpmiddel

Een van de belangrijkste uitkomsten bij de actualisatie van de Stoma Zorgwijzer op 31 oktober jongstleden is dat het leven en functioneren van de stomadrager centraal staat bij de keuze voor stomahulpmiddelen. Bij de voorlichting over stomamateriaal en hulpmiddelen worden de specifieke wensen, behoeften en eisen die de stomadrager stelt aan het materiaal, samen met de stomaverpleegkundige opgesteld en toegevoegd aan het dossier. Een belangrijk en essentieel onderdeel van goede stomazorg volgens de Stomavereniging, omdat geen mens gelijk is en er per situatie moet worden bekeken wat het beste past.

Jaarlijks symposium Stomavlas – België

Op donderdag 17 november zullen wij voor het eerst aanwezig zijn tijdens het jaarlijkse symposium van de stomavlas in het Cultuurcentrum in Zwaneberg te Heist-op-den-berg (België).

Zaterdag 5 november – Stomydo op de Stomadag in Eindhoven

Afgelopen zaterdag heeft de Stomadag van de Stomavereniging plaats gevonden in het TU/e gebouw in Eindhoven.

Zaterdag 5 november stomadag van de Stomavereniging in Eindhoven 

Op zaterdag 5 november vindt er weer een stomadag georganiseerd door de stomavereniging plaats in het TU/e gebouw in Eindhoven. U kunt tijdens deze dag deelnemen aan diverse interessante workshops en er is een markt met stands van medisch speciaalzaken en fabrikanten. Bezoek ons aan onze stand en schrijf u in om kans te maken op een gratis stomadouche!

Interview Peter Cox in Dagblad de Limburger

Op zaterdag 1 oktober publiceerde Dagblad de Limburger een interview met Peter Cox over de innovatieve producten van Stomydo.

Najaarssymposium V&VN 

Samen met Kelly stonden wij 11 oktober klaar voor de stomaverpleegkundigen op het najaarssymposium van de V&VN Stomaverpleegkundigen! We presenteerden hier onze hulpmiddelen aan de enthousiaste (stoma) verpleegkundigen.

Najaarssymposium “stoma on stage” V&VN Stomaverpleegkundigen 

Dinsdag 11 oktober organiseert de V&VN Stomaverpleegkundigen haar jaarlijkse najaarssymposium met dit jaar het thema “stoma on stage”.

Dag van de Innovatie

Op donderdag 29 september a.s. wordt er op vijf locaties door heel Nederland de Dag van de Innovatie georganiseerd door de Kamer van Koophandel.

Samenwerking Hulpmiddelwereld

Hulpmiddelwereld is als onderdeel van MediReva, leverancier van vele (niet vergoede) hulpmiddelen in Nederland.

Australische Laura van Stoma-licious blogt over de Stomydo stomadouche

Laura van Stoma-licious uit Sydney heeft de stomadouche getest en hierover een uitgebreide review geschreven op haar blog.

Distributeur van de Stomydo producten in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg 

Sinds kort zijn de Stomydo producten ook verkrijgbaar via de Duitse firma Wegimed GmbH (www.wegimed.de) en online via Bernd Ginsberg GmbH (www.begi-shop.de) Zij zullen Stomydo gaan vertegenwoordigen in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg!

Geslaagde stomadag Assen

Afgelopen zaterdag 28 mei was Stomydo te bezoeken op de stomadag in het Van der Valk Hotel in Assen.

Uitzending Samen Sterk op SBS 6!

Afgelopen weekend was de uitzending van Samen Sterk waarin wij van Stomydo ook te zien waren!

Stomydo op SBS 6!

Stomydo zal te zien zijn in het nieuwe programma “Samen Sterk” van SBS6 op 21 mei om 16.30 uur. Hierin zal Peter Cox vertellen over Stomydo, zal er een demonstratie gegeven worden met de stomadouche en plakverwarmer, en worden er persoonlijke ervaringen gedeeld.

De Belastingdienst draagt bij in de kosten.

Het is officieel rond! De Belastingdienst draagt bij in de kosten voor de aanschaf van de stomadouche en de plakverwarmer!

Zaterdag 12 maart was Stomydo weer aanwezig op de landelijke stomadag in Leiden.

Ook wij van Stomydo waren tijdens de landelijke stomadag van de Stomavereniging in het LUMC in Leiden weer aanwezig.

Stomydo fotoshoot in Eindhoven

Voor de geheel vernieuwde website, flyers en het eerste eigen magazine hebben we een fotoshoot gehouden.

Kelly deelt haar mooie bevindingen in het MediReva magazine

Sinds enige maanden gebruikt Kelly de stomadouche en dat bevalt haar heel goed. Ze kan nu weer zonder zorgen op pad en dat is natuurlijk het fijnste wat er is, de vrijheid om te doen waar je zin in hebt.

Scroll to top