Hoe is dit bedrijf ontstaan?

Veel ontdekkingen hebben doorgaans een aanleiding – en dat was met Stomydo niet anders. In augustus 2005 benaderde Jan Dorssers, een goede vriend van Peter Cox, de eigenaar van Stomydo, hem met de vraag of hij iets kon ontwikkelen waarmee hij zijn stoma snel en goed kon verzorgen. Diverse specialisten en verpleegkundigen en een zoektocht op het internet hadden hem tot dusver geen antwoord op die vraag kunnen geven.

Er moet toch ergens iets bestaan?!
Het stoorde Jan mateloos dat hij zich na een lekkage compleet moest uitkleden en onder de douche moest gaan staan om zich te verschonen. Allemaal erg arbeidsintensief, tijdrovend en zeer onwenselijk. “Dat moet sneller en gemakkelijk kunnen”, was zijn idee. “En bij voorkeur aan een wastafel. Zodat je óók voor het slapen gaan nog snel even je huidplak kunt vervangen en met een schoon en fris gevoel in bed kunt stappen.”

Tests en ontwikkelingen
Een paar maanden later, in het voorjaar van 2006, is Jan overleden. Met het wegvallen van deze inspirator verdween ook de drijfveer om een oplossing te vinden op zijn stomavraagstuk. Tóch liet het idee Peter Cox de afgelopen negen jaar niet los. Diverse tests en ontwikkelingen leidden in 2013 tot een prototype dat verder werd geperfectioneerd.

Een wereld van verschil
Inmiddels is Stomydo gepatenteerd en te koop. De douche zal wereldwijd een wereld van verschil gaan maken voor dragers van een stoma. Ontstaan uit het vastberaden idee van Jan dat zijn stomazorg ‘een stuk gemakkelijker moest kunnen…’.

Hard werken doen we samen!

Peter Cox | Oprichter

Nena Engelman | Manager

Roel Killaars | Product tester

Ans Simons | Product specialist

Theo Simons | Product tester

Geert Simons | Product ontwikkelaar

Scroll to top